Menu Wielkanocne

Menu wielkanocne jest zbudowane na bazie znanych i tradycyjnych potraw w nowych odsłonach. Dostarczone we wskazane przez klienta miejsce pozwolą na rozkoszowanie się wyjątkowymi smakami oraz niestandardowymi połączeniami. To subtelne, wyrafinowane i zarazem wyjątkowe połączenie czasów dzieciństwa i nowoczesnej kuchni.

Menu wielkanocne składa się z zimnego i gorącego bufetu oraz pysznych deserów. Wersja na zimno obejmuje wiele ciekawych sałatek jarzynowych, tatara, pasztetów czy mięs na zimno. Dla podgrzania atmosfery świętowania, warto też spróbować menu Catering Group w formie bufetu gorącego. Tutaj proponujemy klientom żurek, dania z ryb czy wersje wegetariańskie – dania z wspaniale przyrządzonych warzyw. Osłodzeniem chwil rozkoszy będą doskonałe tradycyjne wielkanocne desery – babki, serniki czy mazurki.

Wszystkie potrawy sygnowane marką Catering Group zostały sporządzone na bazie wysokiej jakości produktów i staropolskich przepisów z delikatną nutą nowoczesnych połączeń smaków i aromatów.  

Catering Group pomoże stworzyć wyjątkowe menu wielkanocne, które doskonale sprawdzi się podczas poczęstunku wielkanocnego w pracy czy przyjęcia w domu!

 

Zimny bufet

Jajka z musem jajecznym posypane rzeżuchą

Jajka faszerowane pieczarkami i natką pietruszki

Jajka z musem z wędzonej szynki i szczypiorku

Jajka faszerowane tuńczykiem

Tatar z marynowanego łososia z sałatką z kiełków

Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybami

Roladki z wiejskiej wędzonej szynki nadziewane musem chrzanowym

Polędwiczka wieprzowa nadziewana śliwkami marynowanymi w czerwonym winie

Sałatka jarzynowa z zielonym groszkiem

Sałatka z brokułów, ogórka, pomidora i jajek z sosem szczypiorkowym

Sałatka z nowalijek z kiełkami i sosem ziołowym

***

Danie na gorąco

Wielkanocny żurek z tartym chrzanem i biała kiełbaską

Zapiekane jaja faszerowane

Pstrąg z warzywami w sosie koperkowym

Polędwiczki wieprzowe w sosie śmietanowym ze szczypiorkiem

Kopytka ziemniaczane

Wiosenne warzywa z masełkiem

***

Desery

Wielkanocna baba piaskowa

Sernik staropolski ze skórką pomarańczową i sosem czekoladowym

Mazurki wielkanocne

Baba drożdżowa z rodzynkami